onsdag 29 oktober 2008

En gosse

Mån 9 sep 2008
Mycket tidigare än vi någonsin kunnat ana, ringde min mobil runt kl 10,00 denna måndag förmiddag. Det var L, från vår organisation FFIA i Göteborg, i andra änden som lugn & sansat berättade att nu kom "samtalet".
Hon frågade om vi var intresserade av en liten gosse. Han var ett år & har dubbelsidig LKG. Jag började gråta, blev aldeles skakig men försökte fokusera, lyssna & skriva ner vad jag hörde men hon fick sakta upprepa alla uppgifterna om igen.

Gossen heter Dang FuXi. FuXi är hans förnamn & han finns i staden Yuncheng i Shanxi Provinsen, norra Kina. Hon skulle genast sända över hans bild & journal per mail så att vi kunde gå igenom dem & återkomma snarast möjligt med svar om vi var intresserade av honom. Jag kan tillägga att det inte handlade om några 48 timmar att bestämma sig utan vi hade endast 24 timmar tillgodo.

Jag ringde F för att berätta denna fantastiska nyhet så både han & jag tog var sin taxi till Karolinska Sjukhuset för att låta personal från LKG-teamet titta över de uppgifter vi fått.

Personalen kunde inte se något varken på bilden eller i journalen som gjorde att de ville avråda oss från att tacka ja till förfrågan.

Det var en märklig dag. Både glädje, oro, stress, chock & förvirring.

Vi hade biljetter till Spansk skräckfilm på kvällen med namn "Barnhemmet" men vi tyckte inte det passade så de biljetterna gav jag bort.

Senare på kvällen skrev F klart vår handlingdplan för den läkarvård FuXi ska få för-
SJÄLVKLART tackade vi dagen efter JA till denna fantastiska förfrågan!

Nu återstår det att först få ett "Notice" vilket innebär att vår huvudansökan flyttas till snabbhandläggning för ansökan om sn-barn. När våra handlingar sedan är lästa & vi fått ett godkännande från Kina så förväntar vi oss ett slutgiltigt barnbesked inom ca 2 månader. Efter det får vi förhoppningsvis åka & hämta FuXi inom ytterligare ca 2 månader.

Tis 23 sep 2008
Vårt "Notice" har kommit där CCAA skriver att utifrån den information som finns i SN ansökan godkänner de att vår huvudansökan flyttas till snabbhandläggning för ansökan om barn med särskilda behov.

Nästa steg är som sagt att invänta det definitiva beskedet om att CCAA har godkänt oss som föräldrar, det riktiga barnbeskedet.
För flesta familjerna har det dröjt ytterligare ca en månad innan de har fått det definitiva beskedet om att CCAA har godkänt dem som föräldrar. Det har i genomsnitt tagit cirka 3 månader för de flesta familjerna tills de är hemma med sitt barn - för de familjer, som vi, som ännu inte haft sin ansökan granskad har det tagit något längre tid.

Nu längtar vi så vi håller på att spricka efter FuXi som kan bli vår Son!

Inga kommentarer: